Steranijs 500mg capsules

19,95

Steranijs 500mg capsules voor positieve invloed op de luchtwegen

Beschrijving

Beschrijving

Steranijs 500mg capsules voor positieve invloed op de luchtwegen

Met Steranijs 500mg capsules voor een positieve invloed op de luchtwegen.

Steranijs is een gedroogde bloem in de vorm van een ster met acht punten. Steranijs is een lekker kruid waarmee gerechten kunnen worden voorzien van een heerlijk aroma. Je kunt steranijs niet direct zo eten; daar is het te groot voor. Steranijs zou je wel kunnen verpulveren om het te eten, maar blijft hard. Steranijs is zeer geschikt om thee van te maken. Zoals de naam al zegt heeft het een anijsaroma. De steranijsboom komt oorspronkelijk uit Noord Vietnam en Zuid China. Vanaf ongeveer de 17e eeuw is steranijs bekend in het westen. De meest gebruikte vorm is gemalen.

Naamgeving van steranijs

De Latijnse naam van steranijs is Illicium verum. Illicium komt van illcio, wat verleiding betekent. Verum betekent ´echt´. De plant betekent dus in het latijn ´ware verleiding´. De Nederlandse naam is makkelijk te begrijpen omdat dit kruid naar anijs smaakt en er als een ster uitziet. De reden dat het naar anijs smaakt is omdat er anethol in zit. In eten, drinken en snoep wordt in feite vaker steranijs dan gewoon anijszaad gebruikt om een anijssmaak te verkrijgen.

Steranijs bevat antiviraal middel

Steranijs bevat een component die wordt gebruikt om het antivirusmiddel tamiflu of oseltamivir te maken. Deze component wordt shikiminezuur genoemd. Tegenwoordig werkt de farmaceutische inductrie steeds vaker met genetisch gemanipuleerde E. coli bacteriën die shikiminezuur kunnen maken.

Uit Koreaans onderzoek blijkt dat steranijs wel eens de basis zou kunnen worden voor een geneesmiddel dat candida bestrijdt. Daarnaast is het een sterk antibacterieel middel. Uit Taiwanees onderzoek bleek dat het 67 bacteriën bestrijdt die niet met geneesmiddelen kunnen worden bestreden; daar zijn de onderzochte bacteriën resistent tegen.
Steranijs kun je toevoegen aan zwarte thee; je maakt dan zelf verse anijsthee. Ook kun je steranijs toevoegen aan koud drinkwater dat je in een kan op tafel zet.

 

Steranijs als sterke antioxidant

Steranijs bevat stoffen die vrije radicalen vangen en onschadelijk maken. Deze vrije radicalen kunnen -als ze ongestoord hun gang gaan- ernstige ziekten waaronder kanker veroorzaken.

Hoe Steranijs 500mg capsules gebruiken:

Neem driemaal daags 1 capsule in met wat water, niet meer innemen, dat heeft geen zin.

Steranijs

Steranijs 500mg capsules voor positieve invloed op de luchtwegen

Extra informatie

Extra informatie

Gewicht 200 g