Hersen kruiden

4,95

Hersen kruiden draagt bij tot een goede bloedsomloop met name in het hersengebied.

Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Hersen kruiden

Hersen kruiden bevordert een goede doorbloeding (KOAG KAG 24.10/09).

De hersenkruiden zijn zodanig uitgezocht dat de reeks aan werkzame stoffen de doorbloeding stimuleren. De individuele kruiden hebben een goede invloed op de bloedcirculatie en als geheel versterken zij elkaar. Let op Hersenkruiden is een voedingssupplement en geen medicijn volgens de geneesmiddelen wet.

De doorbloeding van elke cel is erg belangrijk voor het overleven ervan. Door de doorbloeding wordt er zuurstof en energie aan de cellen afgegeven.

Hersenkruiden ingrediënten:

Ginko Biloba (Tempelboom).

Ginko Biloba bevat de volgende werkzame stoffen: Flavonoïden: Kaemferol; quercetine; Terpeenlctonen, Fystosterolen, Tannninen.

Volgens Dr. G. Verhelst zijn de eigenschappen van de bovengenoemde werkzame stoffen: bevordert de cerebale (hersen) en perifere, arteriële microcirculatie. Vermindert verkleving aan de bloedwand en het onderlinge aan eenklitten. Vasodilator: verwijding van de arteriële bloedvaten, vermindert spasmen van de bloedvaten. Heeft invloed op de samentrekking van de bloedaderen. (Groothandboek Geneeskrachtige planten 7de druk pagina 274)

Scutellaria (Glidkruid).

Scutellaria, Glidkruid bevat de volgende werkzame stoffen: Flavonoïden, Iridoïden, Etherische olie (limoneen, terpineol, bètahumuleen) Tanninen en Resine.

Volgens Dr. G. Verhelst zijn de eigenschappen van de bovengenoemde werkzame stoffen: neurotonicum, zenuwsterkend, weefselherstellend op het zenuwstelsel, sedivatum, kalmerend, slaapbevorderend en angst dempend. (Groothandboek Geneeskrachtige planten 7de druk pagina 505)

Rozemarijn (Rosmarinus officinalis).

Rozemarijn bevat de volgende werkzame stoffen: Etherische olie camphor cineol, campheen, alfapineen, Flavonoïden, Fenolzuren, Tricyclische diterpeenlactonen, Isohosmanol, Triterpeenzuren, Alkaloïde en looistoffen

Volgens Dr. G. Verhelst zijn de eigenschappen van de bovengenoemde werkzame stoffen: Tonicum/ Stimulans voor de bloedsomloop, cholagoog, stimuleert afvoer galafvoer, bevordert coronaire circulatie, doorbloeding van de kransslagaders, maagbeschermend, hepatotroop enz enz. (Groothandboek Geneeskrachtige planten 7de druk pagina 481).

Groene thee Gun Powder ( Camellia Sinensis).

Groene thee Gun Powder bevat de volgende werkzame stoffen: Looistoffen polyfenolen, tannines, catechines, flavanolen, proanthocyanides en Fenolzuren.

Volgens Dr. G. Verhelst zijn de eigenschappen van de bovengenoemde werkzame stoffen: Krachtige anti-oxidant, vrije radicalen werend, Anti mutageen, neuroproactief, anti-atherogeen, cholesterol verlagend, triglyceriden verlagend, cardiotonenisch, enz enz.(Groothandboek Geneeskrachtige planten 7de druk pagina 153).

Hibiscus, hele bloem (Hibiscus Sabdariffa).

Hibiscus bevat de volgende werkzame stoffen: Organische zuren, Flavonoïde, Anthocyanen, Vitamine C, Bètasitosterol, 3,4 hydroxybenzoënzuur, Mucopolysacchariden en pectine

Volgens Dr. G. Verhelst zijn de eigenschappen van de bovengenoemde werkzame stoffen: Anti-Hypertensief (bloeddruk verlagend, Cholesterol en triglyceriden verlagend, urine drijvend, anti- atherosclerotisch remt oxidatie van LDL af enz enz. (Groothandboek Geneeskrachtige planten 7de druk pagina 302/303).

 

Van de bovenvermelde hersen kruiden met hun werkzame stoffen en hun werkzame eigenschappen hebben wij een kleine selectie gemaakt, dit impliceert niet dat wij enige relatie leggen tussen de toegepaste kruiden en de fysische eigenschappen. Deze eigenschappen zijn weergegeven naar aanleiding van diverse studies die in het handboek zijn weergegeven.

 

Hersen kruiden van Herbes D’elixir BV zijn zo ontwikkeld dat u deze als kruiden thee kan drinken. Laat het gekookte water even afkoelen, giet het hete water over een theelepel kruiden, laat dit trekken naar persoonlijke smaak. Voor een effectievere kruidenthee kunt u het beste een paar druppeltjes citroensap in de thee toevoegen. Dit zorgt er voor dat de anti-oxidatieve langer actief blijft. Als alternatief kunt u de kruiden ook malen en dan aan bv een smoothie toevoegen. Hersen Kruiden zijn ook als Hersenkruiden tinctuur verkrijgbaar (100ML)

Hersen kruiden van Herbes D’elixir BV 100 gram per pakje.

 

Bron: Groothandboek Geneeskrachtige Planten, 7de druk, Auteur: Dr. G. Verhelst

Extra informatie

Extra informatie

Gewicht 100 g