Dillezaad

2,60

Dillezaad:

Dank u voor het vertrouwen, we doen ons best voor U
Alvast bedankt. We gaan ons best doen om uw bestelling z.s.m. te versturen
Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Dillezaad:

Dille is een gezond  kruid. Het is niet alleen lekker in een potje met zure augurken om extra smaak te geven. Dille is een van de weinige kruiden waarvan zowel het blad als het zaad wordt gebruikt om het eten te kruiden. In de fytotherapie wordt met name het zaad gebruikt. Dille is familie van peterselie en komijn. Dille komt oorspronkelijk voor in Rusland, West-Afrika en het Middellandse Zeegebied.

Eigenschappen:
Voor meer informatie over het gebruik van Dillezaad: www.infonu.nl

Werkzame stoffen:
In 100 gram dille zit 257% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) aan vitamine A, 140% van de ADH aan vitamine C, 37,5% van de ADH aan foliumzuur of vitamine B11. Overige vitaminen:: riboflavine of B2 (23% ADH), pirydoxine of B6 (14% ADH), niacine of B3 (11% ADH), pantotheenzuur of B5 (8% ADH) en thiamine of B1 (5% ADH).
Mineralen: Behalve rijk aan vitaminen is dille ook een goede bron van mineralen. Er zit 82% van de ADH aan ijzer in dille. Mangaan zit er met 55% van de ADH in. Dille is rijk aan calcium wat in combinatie met de andere mineralen extra goed is voor een gezond bottenstelsel, in tegenstelling tot melk of calciumtabletten waar de overige mineralen ontbreken. Koper en kalium zitten beide met 16% van de ADH in een ons dille. Overige mineralen die in dit lekkere zacht smakende kruid aanwezig zijn: magnesium (14% ADH), fosfor (10% ADH) en zink (8% ADH), 4% natrium.
Fytonutriënten: monoterpenen limoneen en carvon, eugenol, dillefuraan en anethol. Het bevat een aantal flavonoïden, waaronder kaemferol. Ook de coumarinen scolopetine, esculetine, bergapteen en umbelliferone zitten in dille. Verder bevat het triterpenen, fenolzuren en proteïne.

Additional information

Additional information

Gewicht 100 g