Anijszaad

3,45

Anijszaad:

 

Dank u voor het vertrouwen, we doen ons best voor U
Alvast bedankt. We gaan ons best doen om uw bestelling z.s.m. te versturen
Categorie:
Beschrijving

Beschrijving

Anijs is een lekkere kruid waarvan we vooral het zaad gebruiken om anijsthee van  te maken.  Anijs heeft bijzondere eigenschappen. Het wordt in de kruidengeneeskunde gebruikt  als smaak maskering. Er zijn kruiden die niet lekker smaken, door anijs toe te voegen wordt de smaak verbeterd.

Eigenschappen volgens overlevering:

Zie infonu.nl

Werkzame stoffen:

Het bevat relatief het meest pirydoxine of vitamine B6. In 100gram anijszaad zit 50% van de ADH van deze vitamine.  C(35%ADH), thiamine of B1(28%ADH), riboflavine of B2(22%ADH), niacine of B3(19%ADH), pantotheenzuur of B5(16%ADH) en foliumzuur(3%ADH).

Mineralen anijszaad:   462% van de ADH aan ijzer,  101% van de ADH aan koper. 100% van de ADH aan mangaan. Andere mineralen die anijs rijk is zijn: calcium(65%ADH), fosfor(63%ADH), zink(48%ADH), magnesium(43%ADH), kalium(31%ADH) en seleen(9%ADH). Het hoofdbestanddeel van de etherische olie is anethol (2/3%)

Oude tekening van anijszaad

In anijs zit anethol.  Dit zit ook in venkel waardoor deze ook enigszins een anijssmaak heeft. Anethol is een fyto-oestrogeen, een bio-identiek hormoon.
Fotoanethol en dianethol is in anijszaad aanwezig, twee fyto-oestrogenen die de functie van lichaamseigen oestrogenen innemen.

 

Additional information

Additional information

Gewicht 100 g