VIVO starter bacteriën, zelf yoghurt en kefir maken

VIVO probiotische starter bacterieculturen

VIVO probiotische starter culturen algemeen:

VIVO probiotische starter culturen bevatten unieke combinaties van levende probiotische bacteriën die de darmgezondheid kunnen helpen verbeteren en daardoor de algemene weerstand kunnen ondersteunen. Dankzij het hoge gehalte levende gunstige melkzuurbacteriën en melkzuur van uw huisgemaakte yoghurt en gefermenteerde melkproducten kunnen  zij de “goed gunstige” microbiële populatie van de darm flora ondersteunen en kunnen zij, naast andere gunstige eigenschappen, de spijsvertering reguleren.

VIVO probiotische starters worden gebruikt om vers, huisgemaakte yoghurt en gefermenteerde melkproducten te bereiden.

De VIVO probiotische starter bacterieculturen zijn producten van  bijzonder hoge kwaliteit zonder toevoegingen zoals stabilisatoren (E-nummers) of andere vormen van conserveringsmiddelen.

 

Overzicht VIVO probiotic bacterie starters

 

VIVO Bifikid

Bevat micro-organismen: Acetobacter aceti, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis, Bifidobacterium animalis, Lactococcus lactis ssp. cromoris, Lactococcus lactis ssp. diacetylactis, Propionibacterium freudenreichii

Bifikid is een beproefd product en kan worden gebruikt als het eerste gefermenteerde voedsel voor gezonde baby’s ouder dan 6 maanden (na toestemming van uw arts). Baby’s vinden de fijne, niet-zure smaak lekker. En de unieke combinatie van bifidus-, lacto- en propioni bacteriën in VIVO Bifikid kunnen de normale microbiële populatie van de darm helpen bijdragen en het immuunsysteem helpen versterken.

 

VIVO Digestive Yoghurt

Bevat micro-organismen: Lactobacillus acidophilus, Leuconostoc lactis. Microflora van kefir granen: Acetobacteraceti, Saccharomyces unisporus, Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetilactis, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus casei

Dankzij de unieke microbiële samenstelling verschilt VIVO Digestive Yoghurt van andere gefermenteerde melk yoghurt producten. Dit resulteert in hogere hoeveelheden essentiële voedingsstoffen zoals aminozuren (tryptofaan en cysteïne), vitaminen en sporenelementen, wanneer melk wordt gefermenteerd met VIVO Digestive Yoghurt bacterie cultuur.

 

VIVO Detox-yoghurt

Bevat micro-organismen: Lactobacillus acidophilus, Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, lactococcus lactis ssp. diacetylactis

Dit product is geschikt voor mensen die antibiotica gebruiken of chemotherapie ondergaan. De bacteriën in dit product zijn bestand tegen de meeste antibiotica en kunnen helpen de groei van ziekmakende bacteriën te onderdrukken. Daardoor is VIVO Detox-yoghurt een uitstekende ondersteuning voor de menselijke microflora die wordt belast door gebruik van medicijnen. VIVO Detox-yoghurt kan gebruikt worden als gefermenteerde melk of zonder fermentatie in water of vruchtensap voor directe consumptie.

 

VIVO Probiotic Yoghurt

Bevat micro-organismen: Acetobacter aceti, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium adolescentis, Bifidobacterium animalis, Lactobacillus acidophilus, Lactococcus lactis ssp. cremoris, Propionibacterium freudenreichii

De bacteriën in dit product kunnen, samen met het melkzuur dat bij het fermentatie proces ontstaat, een negatief effect hebben op ziekmakende bacteriën en schimmels en kunnen zo bijdragen aan het natuurlijk herstel van de micro-organismen in het maag-darmkanaal. VIVO Probiotic Yoghurt is aanbevolen voor gebruik na antibiotica gebruik. In het geval van dysbacteriose (verstoord microbieel evenwicht). VIVO Probiotic Yoghurt draagt bij aan een normale spijsvertering, en kan de afweer helpen functioneren. VIVO Probiotic Yoghurt kan gebruikt worden als gefermenteerde melk of zonder fermentatie in water of vruchtensap voor directe consumptie.

 

VIVO Streptosan

Bevat  micro-organismen: Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Enterococcus faecium

Door de uitstekende eigenschap van Streptosan, het bevat het de Enterococcus faecium cultuur, dit vormt de basis voor de microbiële componenten van huisgemaakte gefermenteerde melkproducten uit de Caucasus – matzoon (Caucasische melk), suluguni. Het product heeft een reeks voordelen: een verbeterde mogelijkheid infecties en rottingsbacteriën in het maag-darmkanaal te weerstaan. Streptosan kan helpen het maag-darmkanaal te reinigen van ziek makende en rottingsbacteriën en het kan helpen om het metabolisme en de spijsvertering te reguleren. Door het gebruik van Streptosan starter en “gebakken melk” (gemaakt door melk minstens 8 uur in een oven te laten sudderen) kan men heerlijke gefermenteerde gebakken melk maken (het Oekraïense Ryazhenka),

Vivo Kefir

Bevat de microflora van kefirgranen: Acetobacter aceti, Saccharomyces unisporus, Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. diacetylactis, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus casei

Kefir is een traditionele Slavische drank en een essentieel onderdeel van een gezond dieet voor mensen van alle leeftijden. Het kan de ontwikkeling van ziekmakende bacteriën in het maag-darmkanaal remmen. Kefir heeft een positief effect op het metabolisme en is geschikt voor personen die een dieet volgen om af te vallen.

VIVO Yoghurt

Bevat micro-organismen: streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Lctobacillus delbruecki ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Lactococcus lactis ssp. lactis. Lactococcus lactis ssp. diacetylacis, Lactococcus lactis ssp. cremoris

VIVO Yoghurt is een algemeen gebruikt probiotisch product dat na fermentatie in melk resulteert in een excellente verse gefermenteerde melksmaak. Het lest dorst en honger en draagt bij in kracht en energie.

Mensen van alle leeftijden kunnen voordeel hebben van het eten of drinken van VIVO Yoghurt. Dagelijks yoghurt gebruik voorziet het lichaam van aminozuren, calciumzouten, vitaminen en andere gunstige stoffen. Het is met name belangrijk voor mensen die veel sporten en die veel blootstaan aan fysieke en psychologische stress. Yoghurt kan de spijsvertering reguleren en kan bijdragen aan het verwijderen van schadelijke stoffen uit het menselijk lichaam. Yoghurt bacteriën produceren aanzienlijke hoeveelheden melkzuur wat de groei van schadelijke bacteriën onderdrukt.

Ongefermenteerde consumptie

Sommige VIVO probiotische starter bacterie culturen zijn geschikt voor directe consumptie met water of vruchtensap of andere voedingsmiddelen en dranken.

De beste starters voor  niet gefermenteerde consumptie zijn: VIVO Detox Yoghurt, VIVO Probiotic Yoghurt, VIVO Yoghurt en VIVO producten met lactulose.

Gebruiksaanwijzing: voeg een eetlepel schoon water op omgevingstemperatuur of sap toe aan een flesje met de starter bacterie cultuur. Doe de dop op de fles en schud tot het volledig is opgelost. Neem gedurende 1-3 weken 1-2 maal per dag direct een flesje na de maaltijd. Om het beste resultaat te bereiken wordt geadviseerd  niet gefermenteerde starter en huisgemaakte gefermenteerde melkproducten te combineren.

Waarschuwingen bij gebruik: Geen beperkingen

Dosis vorm: een flesje met een inhoudsgewicht van 0,5, 1 of 1,5 gram.

Bewaar in de originele verpakking op een temperatuur variërend van +2 tot +8 °C tot 12 maanden, op een temperatuur tussen -12 en -18 °C tot 18 maanden op een droge plaats, uit het zonlicht en buiten bereik van kinderen. Houd een voltooid product in een koelkast op een temperatuur tussen de +2 en +7 °C tot 3 dagen.

Voor meer info en of bestellen:  www.meerdanmelk.nl

PS: De bacterie culturen zijn meervoudig klinisch onderzocht en dragen bewezen bij tot de algehele weerstand en fitheid.